Momentje.....

NHL Stenden – opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving

NHL Stenden – opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Bijna-docent én jonge kunstenaar Jan Tasma (opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving op NHL Stenden Hogeschool) laat zich inspireren door de rijke geschiedenis en cultuur van Nederland.

Ambachtelijke technieken en materialen zijn belangrijk en nemen een belangrijke plaats in zijn werk in. Momenteel doet hij artistiek onderzoek naar streekdrachten (klederdrachten) en geeft daar zijn geheel eigen draai aan.

Workshop beeldend
Jan: "Vanuit het thema van dit jaar, iconen en identiteit, gaan we aan de slag met Nederlandse iconen vanuit de streekdrachten. Je kent vast het beeld van een Zeeuws meisje met haar grote witte kap, de kleurrijke motieven van de stoffen of de rijke versierselen. Vanuit die beelden ga je zelf een eigen nieuw iconisch beeld creëren. Dat beeld laat jouw identiteit zien. De materialen staan klaar, je hoeft alleen maar jouw enthousiasme mee te nemen!"

De leerlingen gaan zelf een eigen nieuw iconisch beeld maken door gebruik te maken van elementen vanuit de rijke collectie aan streekdrachten. Laat jouw ‘Nederlandse’ identiteit zien. De materialen staan klaar, je hoeft alleen maar jouw enthousiasme mee te nemen!

Locatie: NHL Stenden Hogeschool, Rengerslaan 10