Momentje.....

Programma onderdelen

Kies je school en bekijk de carrousels


Alle programma onderdelen voor alle scholen

Arttrip

VHDG

VHDG is al 20 jaar het platform voor hedendaagse beeldende kunst in Friesland. VHDG is een eigenzinnige productie-, presentatie- en ontmoetingsplek in Leeuwarden. We maken hedendaagse kunst van hoge kwaliteit op een aansprekende manier toegankelijk voor een breed publiek in Friesland en daarbuiten.

Lees verder
Arttrip

Het Provinciehuis van Friesland

Vanaf 1580 is het provinciale bestuur van Friesland in dit gebouw gevestigd aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Het pand is meerdere malen verbouwd en uitgebreid. Het is een gebouw met verschillende bouwstijlen door de eeuwen heen met als laatste toevoeging een uitbreiding van architect Sjoerd Soeters. Op 22 mei 2012 werd het vernieuwde provinciehuis geopend door Koningin Beatrix.

Lees verder
Arttrip

Rap & Rijm - Patrick Hassenpflug

CHECK! In deze interactieve workshop luisteren we naar beats, vinden we ritme en schrijven we een persoonlijke rap/tekst.

Lees verder
Arttrip

MeAR Media

MeAR Media is gespecialiseerd in Augmented- en Virtual Reality. Met Augmented Reality (AR) zie je met behulp van je smartphone/tablet dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid wordt gelegd. Met Virtual Reality (VR) ben je afgesloten van de fysieke wereld. Door middel van een VR-bril ga je de virtuele wereld ervaren als de echte wereld.

Lees verder
Arttrip

Klaas-Jaap van der Heide

Workshopdocent Klaas-Jaap van der Heide heeft als drummer ervaring opgedaan in verschillende bands in uiteenlopende stijlen (van reggae tot progressive rock) en was als drumdocent verbonden aan Drumschool De Vries in Leeuwarden. Daarnaast maakt hij als drummer/percussionist muziek bij theatervoorstellingen.

Lees verder
Arttrip

Hiphop dansworkshop

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de basics van hiphop dans en krijgen jullie een korte choreografie aangeleerd. Dit houdt in dat je op een bepaald lied een stuk dans uitvoert met de hele groep. De workshop wordt gegeven door Ayesha.

Lees verder
Arttrip

Henk Dillerop - Workshop poëzie

Dichter en theatermens

Lees verder
Arttrip

HCL | Us heit. Een nationale held?

De hoofdstad van Fryslân kent een rijke historie. Het Historisch Centrum Leeuwarden brengt dit tot leven met exposities, films, stadswandelingen, publicaties, activiteiten en onderwijsprojecten. Het HCL beheert ook de Oldehove en het Pier Pander Museum.

Lees verder
Arttrip

Zardy de Haan - Freerunning

Freerunnen is toegankelijk en uitdagend voor iedereen van elke leeftijd en elk niveau. Belangrijke elementen zijn: valbrekers, springen met precisie, efficiënt over obstakels heen bewegen en spelenderwijs sterker worden. Ook leren we onze grenzen opzoeken en verleggen, stapsgewijs angst en mentale blokkades overwinnen en creatief naar de openbare ruimte kijken.

Lees verder
Arttrip

Stadsschouwburg De Harmonie | Birds

Stadsschouwburg De Harmonie is hét theater van Friesland! Hier vind je alles op het gebied van theater en muziek. Wat is er nu leuker dan er live bij te zijn! Vijf meter bij je favoriete cabaretier vandaan zitten!

Lees verder
Arttrip

De Blokhuis-tour

De Blokhuis-tour is een rondgang op het terrein van De Blokhuispoort onder begeleiding van een gids.

Lees verder
Arttrip

Dance Company 058

Dance Company 058 is een dansschool in Leeuwarden waarin alle dansstijlen voor alle verschillende leeftijden en niveaus beoefend kunnen worden. Van Hip Hop tot Ballet, van 3 tot 65 jaar.

Lees verder
Arttrip

Atelier het Beeldlokaal

Oude technieken komen tot leven in Atelier het Beeldlokaal. Analoge fotografie, film en grafiek zijn de basis ingrediënten voor beeldend kunstenaar Yvonne Feijten. Door verbindingen te leggen tussen oude en hedendaagse foto en druktechnieken ontstaat er een nieuw en uniek soort werk.

Lees verder
Arttrip

wrap.video

Hallo! Wij zijn Joas en Marco. Onder de naam wrap.video zijn wij altijd op zoek naar het perfecte plaatje. Maar hoe technisch film ook is, het pákt je alleen met meer ongrijpbare aspecten, als de juiste energie en ‘feel’.

Lees verder
Arttrip

Grafisch Atelier Friesland

Het Grafisch Atelier Friesland is een unieke werkplaats voor beeldend kunstenaars en andere liefhebbers van druktechnieken. We hebben ets- en lithopersen, zeefdrukapparatuur en materialen zoals lithostenen, zeefdrukramen, inkten en papier.

Lees verder
Arttrip

Workshop Muziek | Academie voor Popcultuur

Minerva Academie voor Popcultuur leidt studenten op tot creatieve ondernemers die werken vanuit een gevarieerde praktijk met eigentijdse media en podia. Je leert binnen een gemeenschap van verschillende artiesten, bouwers en makers. Zangers, clipmakers, schrijvers, filmmakers en alle andere soorten creatieven voeden elkaars energie en kennis. Het is de enige plek ter wereld waar je studeert op het gebied van de populaire cultuur.

Lees verder
Arttrip

Basile Maneka

Basile Maneka is (gospel)zanger, gitarist, percussionist, performer, componist en docent Afrikaanse muziek. Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen. In Nederland is hij bekend van de band Baoema en het multiculturele gospelkoor All for One.

Lees verder
Arttrip

Caro Kroon

Caro Kroon is oprichtster van SPOONK. Ze is beeldend kunstenaar, theatermaker, regisseur & performer. Zij voegt meerdere disciplines samen in haar werk. Een belangrijk artistiek uitgangspunt is dat ze de grenzen tussen theater en beeldende kunst verkent.

Lees verder
Arttrip

Fries Museum | À la campagne

Het Fries Museum vertelt het verhaal van Friesland. Het verhaal van de elf steden, van de haat-liefde verhouding met het water, van de zoektocht naar het typisch Friese en van de plek van Friesland in de wereld. Van het zwaard van Grutte Pier en de bustehouder van Mata Hari tot de schilderijen van Gerrit Benner en de film de Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland. Sinds september 2013 is het Fries Museum open, in een stoer gebouw midden in Leeuwarden.

Lees verder
Arttrip

Fries Verzetsmuseum

Hier ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Verhalen die raken, confronteren en je aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd.

Lees verder
Arttrip

Stadsschouwburg De Harmonie | Ivgi&Greben: nice to meet you

Stadsschouwburg De Harmonie is hét theater van Friesland! Hier vind je alles op het gebied van theater en muziek. Wat is er nu leuker dan er live bij te zijn! Vijf meter bij je favoriete cabaretier vandaan zitten!

Lees verder
Arttrip

Bonifatiustoren

Tijdens de Art Trip Ljouwert beklim je de 85 meter hoge toren en bekijk je de kerk van boven tot onder tijdens een rondleiding.

Lees verder
Arttrip

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiek: smaakmaker van onze cultuur. Of je nu op de wc zit, onder de douche staat of een kopje thee drinkt, keramiek is overal om je heen. Variërend van fabrieksproduct tot hoogwaardig design. Keramiekmuseum Princessehof laat graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met het veelkleurige verhaal van de keramiek: over vakmanschap, internationale handel, de waarde van keramiek in verschillende culturen en over kunst.

Lees verder
Arttrip

KUÒ

KUÒ is een MC, oftewel Master of Ceremony. De buitenwereld noemt hem een rapper, maar hij is meer: hij is een presentator, een hypeman, een improvisator en een woordvoerder. Iemand die de energieën van zichzelf en zijn omgeving gebruikt om te bespreken wat ertoe doet.

Lees verder
Arttrip

Lolkje van der Kooi

Lolkje van der Kooi (Eastermar, 1961) studeerde vrije grafiek en kalligrafie aan de kunstacademie te Kampen. Ze maakt voornamelijk zeer gedetailleerde potloodtekeningen. De natuur, met name die onder water, is haar grootste inspiratiebron en daarnaast ook de wereld van letters en schrift en de combinatie van woord en beeld. Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Lolkje van der Kooi docent aan de opleiding Communication & Multimedia Design van NHL Stenden Hogeschool.

Lees verder
Arttrip

NHL Stenden – opleiding docent Theater

Theater is een manier om de wereld te ontdekken en verhalen te verbeelden. Bij Docent Theater maak je kennis met de theaterwereld en het docentenvak. De kennis en vaardigheden die je hier opdoet, pas je direct toe in uitdagende praktijkprojecten.

Lees verder
Arttrip

NHL Stenden – opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Bijna-docent én jonge kunstenaar Jan Tasma (opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving op NHL Stenden Hogeschool) laat zich inspireren door de rijke geschiedenis en cultuur van Nederland.

Lees verder
Arttrip

Reina Visser

Welkom in De DOAS, een broedplaats in de oude technische school. Een plek met een eigen identiteit waar vele kunstenaars werken.

Lees verder
Arttrip

Sannemaj Betten

Ik ben Sannemaj Betten. Ik schrijf poëzie en treed hier regelmatig mee op bij festivals, in kroegen, bibliotheken, literaire avonden, noem maar op. Ik wil jou laten zien dat poëzie helemaal niet zo stoffig hoeft te zijn (zoals veel mensen denken), maar dat er behoorlijk wat smaak aan kan zitten.

Lees verder
Arttrip

Slieker Film

Slieker is hét filmtheater van Friesland, we vertonen het hele jaar films in onze drie prachtige filmzalen. We bieden dagelijks de nieuwste films, daarnaast vind je in ons programma de beste documentaires, korte films, archieffilms en films met inleiding of nagesprek. Ook scholen kunnen bij ons bijzondere filmprogramma’s boeken.

Lees verder
Arttrip

De Stanfries X

De Stanfries X werd in 1911 gebouwd op de scheepswerf van Botje Ensing in Groningen. Het schip is 36,5 meter lang en onderhield een beurtveerdienst tussen Leeuwarden en Amsterdam. Daarbij moest in die tijd, zo’n honderd jaar geleden, de grillige Zuiderzee overgestoken worden.

Lees verder
Arttrip

Tresoar

Duik met ons de collectie van Tresoar in want er is van alles te beleven en te ontdekken! Aan leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs en voor studenten van het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs bieden wij tal van onderwijsactiviteiten.

Lees verder
Arttrip

Tryater

Tryater is het professionele theatergezelschap van Friesland. We maken voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Lees verder
Arttrip

A Guide to Leeuwarden

De lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Voor het onderwijs verzorgen wij graag Street Art Tours voor CKV lessen, maar ook stadswandelingen over de Tweede Wereldoorlog voor geschiedenis.

Lees verder
Arttrip

Workshop Vloggen | Academie voor Popcultuur

Minerva Academie voor Popcultuur leidt studenten op tot creatieve ondernemers die werken vanuit een gevarieerde praktijk met eigentijdse media en podia. Je leert binnen een gemeenschap van verschillende artiesten, bouwers en makers. Zangers, clipmakers, schrijvers, filmmakers en alle andere soorten creatieven voeden elkaars energie en kennis. Het is de enige plek ter wereld waar je studeert op het gebied van de populaire cultuur.

Lees verder
Arttrip

Geja Broers – mode (in atelier Keramiekmuseum Princessehof)

Textiel, mode en kleding zijn voor Geja inspiratie en passie. Niet de gangbare wegen maar het zoeken naar het bijzondere is haar uitgangspunt.

Lees verder
Arttrip

Douwe van der Wal

Lees verder
Arttrip

Improvisatietheater | Nelis Huizenga

Lees verder